Thema scheiding

Stil verdriet

hoeft niet...

Rouwen bij kinderen krijgt een plaats op school.

 

Website ter ondersteuning van leerkrachten en begeleiders die geconfronteerd worden met rouwen bij kinderen.

Boeken voor kinderen: Thema: SCHEIDING

 

Dag pappa, tot zaterdag!

 

Auteur: Martina Baumbach

Uitgeverij: de Vries Brouwers

Publicatiedatum: 2006

 

De pappa en mamma van Thomas hebben vaak ruzie. Zo vaak, dat ze besluiten dat ze niet meer bij elkaar willen wonen. Ze gaan scheiden, en nu ziet Thomas zijn vader alleen nog maar in het weekend. Maar één ding is zeker: mamma en pappa zullen zich nooit, echt nooit van Thomas laten scheiden!

 

Van alles twee

 

Auteur: M. Delfos

Uitgeverij: Lannoo

Publicatiedatum: 2015

 

De papa en mama van Sterre en Jordi wonen niet meer bij elkaar. Ze hadden teveel ruzie. Sterre en Jordi vinden hun papa en hun mama lief.

Het verhaal is een hulpmiddel om jonge kinderen de nieuwe huiselijke situatie te kunnen begrijpen.

 

Bang Boos Blij

 

Auteur: Suzan van Apeldoorn - Lianne van Lith

Uitgeverij: Nino

Publicatiedatum: 2015

 

Bang Boos Blij is een boek over wat er is gebeurd bij de echtscheiding en daarna. Kinderen kunnen in het boek tekenen en schrijven om alle dingen die ze van binnen voelen een plaats te geven. De auteurs werken als counselor en mediator met kinderen waarvan de ouders gescheiden zijn. Vanaf 6 jaar.

 

 

Dag papa,tot volgende week

 

Auteur: B. Weniger

Uitgeverij: De vier windstreken

Publicatiedatul: 2009

 

Tom begrijpt niet waarom papa elke keer weer weggaat, waarom hij niet bij Tom en zijn mama blijft, net als vroeger. Dan vertelt zijn knuffelbeer aan Tom het verhaal over de vader van de kleine beer, die altijd teruggaat naar zijn eigen hol terwijl de kleine beer en zijn mama achterblijven. En Tom begrijpt nu veel beter hoe het in elkaar zit.

 

 

Ik was een steen

 

Auteur: Siska Goeminne

Uitgeverij: De Eenhoorn

Publicatiedatum: 2008

 

Bennie is net tien geworden. Tussen zijn ouders is een pijnlijke strijd aan de gang. Bennie kijkt woordeloos toe en brengt zoveel mogelijk tijd bij zijn grootvader door. Als grootvader sterft, worden de spanningen Bennie stilaan te veel…

Vanaf 11 jaar.

 

De liefste of de dapperste of allebei

 

Auteur: Ed Franck

Uitgeverij: Davidsfonds

Publicatiedatum: 2007

 

Minne (10) probeert haar broertje Seppe (5) te beschermen tegen de Stemmen (mama en papa). Sinds kort schreeuwen de Stemmen alleen nog maar. Minne en Seppe trekken zich terug op de zolderkamer, om de Stemmen niet te moeten horen. Maar ze klinken door tot boven. Seppe piekert veel over al die ruzies tussen zijn ouders. Minne probeert hem af te leiden, en verzint voortdurend spelletjes en verhalen. Maar ze kan niet verhinderen dat haar broertje steeds verder wegzinkt, al probeert ze nog zo hard de liefste te zijn, of de dapperste, of allebei.

 

Zwerfkat

 

Auteur: Bettie Elias

Uitgeverij: Clavis

Publicatiedatum: maart 2003

 

Maya's ouders zijn uit elkaar. Haar moeder heeft daar veel verdriet over; van haar vader hoort ze niets meer. Ze denkt dat hij geen interesse in haar heeft. Later blijkt haar moeder het contact tegen te houden. Maya kan bij niemand terecht met al haar vragen, haar eenzaamheid en haar woede diep in haar. Dan ontmoet ze Madame Camilla met wie ze een goede band krijgt. De thema's worden in het verhaal goed uitgewerkt; het einde is hoopvol.