dichtbundels

Stil verdriet

hoeft niet...

Rouwen bij kinderen krijgt een plaats op school.

 

Website ter ondersteuning van leerkrachten en begeleiders die geconfronteerd worden met rouwen bij kinderen.

Dichtbundels

Verdriet is drie sokken

 

Auteur: Koos Meinderts

Uitgeverij: Lemniscaat

Publicatiedatum: 2008

 

‘Verdriet is drie sokken’ is letterlijk en figuurlijk een klein pareltje, zo’n boekje om eeuwig en drie dagen te koesteren. Korte, lieve, door hun eenvoud vaak aangrijpende gedichtjes die een scala van onderwerpen aansnijden, gaande van liefde en rouw over de seizoenen tot het spelen met lettertjes; het zit er allemaal in. Soms ontlokken ze je een glimlach, een andere keer laten ze je stilletjes achter.

Als ik aan je denk, moet ik huilen

 

Auteur: I. Sipkes de Smit Pia Dirks

Uitgeverij: Ten Have

Publicatiedatum: 2005

 

Wat is je kind verdrietig als er een familielid, een vriend of misschien een huisdier is overleden. En wat is het moeilijk om woorden te vinden. Voor die situatie schreef Ina Sipkes de Smit gedichtjes. In korte zinnen en eenvoudige woorden geeft ze uiting aan de gevoelens van een kind.

Voel je wat ik voel?

 

Auteur: Van Coillie, J.

Uitgeverij: Davidsfonds

Publicatiedatum: 2010

 

Elk kind – en elke volwassene – kent het gevoel er flink de pest in te hebben, maar in de woorden van de dichter wordt dat gevoel bijzonderder en intenser. Poëzie kan troosten, relativeren, doen wegdromen of opkikkeren.

In deze bundel vind je een hele waaier aan gevoelens, gevangen in gedichten.

Als vlinders spreken konden

 

Auteur: Yvonne van Emmerik

Uitgeverij: Ten Have

Publicatiedatum: 2014

 

Kinderen maken de dood vaker mee dan gedacht wordt en voor veel mensen is het moeilijk: wat vertel je een kind? Wat betekent dood zijn voor een kind? Wat doe je met het verdriet, het verwerkingsproces van een kind? Dit boekje geeft mogelijkheden aan, via teksten voor heel verschillende leeftijden, vanaf de kleutertijd.